Geen springende eieren meer in de pan!

Niets lekkerder dan een zachtgekookt eitje bij het ontbijt!

Je zet vol goede moed een pan met water op. Je pakt je eieren en legt ze stuk voor stuk in de pan. En ja hoor, daar barst er weer een open! (en denk je: wie krijgt straks dat ei ;))

Intussen vult je pan zich langzaam met gekookt eiwit..

Dan gaat het wekkertje, hup de eieren eruit. Afspoelen onder koud water. Voorzichtig een voor een, of de pan afgieten maar dan botsen ze tegen de deksel en kan de eierschaal weer breken en dat ziet er toch wat minder gezellig uit op tafel.

Herken jij dit ook? Dan is hier de oplossing!

Kook je eieren voortaan in Sillies siliconen eierhouder. Zet eerst een pan met kokend water op en doe je eieren in de eierhouder (er kunnen er 4 in). Zet de eierhouder met eieren in de pan en koken maar. Na het koken haal je de eierhouder er zo weer uit met één hand en kun je de eieren afspoelen onder koud water.

Sillies bewaartip: mocht je je eieren normaal gesproken in de ijskast bewaren, haal ze er dan dan de avond van tevoren even uit. Bewaar ze in de eierhouder en ze zijn de volgende ochtend op kamertemperatuur en klaar voor gebruik.

Sillies kooktip: gebruik eieren op kamertemperatuur in Medium formaat. Wil jij een zachtgekookt ei? Zet dan je wekkertje op 7 minuten zodra ze in de pan met kokend water zitten. Je denkt nu zeker: “7(!) minuten?!” Ja echt! 7 minuten. Dat komt omdat de eierhouder een soort van “jasje” is, en dus iets langer kooktijd nodig heeft. We hebben het met heel wat eieren getest – in S / M / L formaat en vanuit de ijskast of op kamertemperatuur – en dit is de uitkomst! Als je iets harder wilt kun je er een minuutje bij optellen. Als je heel hardgekookte eieren wilt dan maakt het niet uit, vanuit de ijskast of op kamertemperatuur, met 10 minuten heb je zeker een hardgekookt ei.

En als je een ander formaat eieren gebruikt: kleine eieren hebben een minuutje korter kooktijd nodig en grote eieren 1 à 2 minuten langer kooktijd.

Geniet van je gekookte eitjes!

Shop Eggs in de kleuren beige of groen